Wednesday, June 20, 2012

Veganske hrenovke v testu in pizza zavitki


Za 4 osebe potrebujemo
• za testo:
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- 2,5 dcl mlačne vode
- 1 čajno žličko sladkorja
- 1 čajno žličko soli
• za polnilo 1 (veganske hrenovke):
- 8 do 10 malih pšeničnih hrenovk (npr. Wheatly)
- 1 bučko
• za polnilo 2 (pizza zavitki):
- 1 skodelico naribanega veganskega sira
- 2 skodelici paradižnikove omake
- česen v prahu, sol, poper, baziliko, origano
- po želji še gobe ali koruza

Priprava:
•  V skodelici zmešamo kvas s sladkorjem in nekaj žlicami mlačne vode, da se raztopi. Preostalo mlačno vodo solimo. Moko presejemo na delovno površino, da nastane kup, v sredino katerega napravimo jamico. Vanjo vlivamo soljeno mlačno vodo in mešamo. Ko moka popije vodo, prilijemo še raztopljen kvas. Z rokami testo mesimo, da postane gladko, nato ga oblikujemo v hlebček in položimo v pomokano skledo. Postavimo na toplo in pustimo vzhajati 30-45 minut. 
•  Medtem ko testo vzhaja, pripravimo vse za nadevanje: skuhamo mini pšenične hrenovke (3-4min), naribamo sojin sir, bučko narežemo na trakove in jih popečemo v ponvi, da dobijo zlato barvo. Pripravimo še paradižnikovo omako, ki jo začinimo s česnom v prahu, soljo, poprom in origanom. 
• Ko je testo pripravljeno, ga razvaljamo na približno 0,5 cm debeline in narežemo na trakove (cca. 10cmx20cm). 
• Če smo se odločili za veganske hrenovke v testu, na sredino vsakega traka testa naložimo popečene bučke in razpolovljene hrenovke.
Če smo se odločili za pizza zavitke, na sredino vsakega traka naložimo paradižnikovo omako in sir (po želji še gobe ali koruzo).
• Vsak trak testa zavijemo, da nastane lepa štručka. Štručke nato zložimo na pladenj obloženim s peki papirjem in jih premažemo z olivnim oljem. Pečemo na 200°C približno 20 minut oziroma dokler štručke niso zlatorjavo zapečene.
• Če nam po pripravi ostane še kaj testa, si lahko pripravimo tudi sladico: K testu primešamo malo sladkorja v prahu, testo razvaljamo in narežemo na trakove. Na sredino traka položimo košček jedilne čokolade in ga nato zavijemo v štručko. Štručke premažemo z mešanico segrete margarine in sladkorja ter pečemo 15 do 20 minut na 200°C.

2 comments:

  1. Živjo,

    kateri sir uporabljate za pico? Sem zdaj prvič preizkusila Sheeshevega mocarela style in nisem preveč navdušena. :S poskusila sem tudi že Cheezlyja cheddar style, samo ne vem, kako bi se ta prilagajal pica okusu.

    Lp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheezly mozzarella style je odlicen na pici, cheddar style pa tudi ni slab, ampak ni tako topljiv.

      Delete