Thursday, June 21, 2012

Kuskus s šparglji, brez dodane maščobe


Za 4 osebe potrebujemo:
- 200 do 250 g kuskusa
- 1 manjšo čebulo
- 1 bučko
- šop špargljev
- šopek peteršilja
- 1 skodelico kuhanega rdečega fižola
- 3 ali 4 polovičke sušenega paradižnika
- 1 žlico sojine omake
- sol ali jušno začimbo 

Priprava:
• V večji ponvi na 4-5 žlicah vode podušimo nasekljano čebulo, da postekleni.
• Dodamo na palčke narezano bučko, na drobno narezan sušen paradižnik in fižol. Med mešanjem na srednje močnem ognju pražimo cca 8 minut.
• Medtem v drugem loncu (po navodilih proizvajalca) skuhamo kuskus. Vodo po okusu solimo (ali ji dodamo jušno začimbo).
• V ponev dodamo nasekljan peteršilj in šparglje ter sojino omako. Po 2-3 minutah v ponev stresemo še kuhan kuskus. Dobro premešamo, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo.
• Serviramo lahko vroče ali hladno. Kot priloga se poda sveža zelenjava ali solata.

No comments:

Post a Comment