Potrebujemo:
- 1 paket sejtanovega hašeja
- 1 skodelico paradižnikove mezge
- 1 skodelico pirine moke
- 1/2 zelenjavne kocke
- 2 stroka česna
- 1 ali 2 žlici sojine omake
- začimbe
- sol, poper
- kokosovo maslo
Priprava:
Polovico zelenjavne kocke raztopimo v 1,5
skodelice vroče vode.
V veliko posodo stresemo sejtanov haše, pirino moko,
začimbe, zdrobljen česen, sol in poper, žlico ali dve sojine omake ter vse
skupaj zalijemo s paradižnikovo mezgo in raztopljeno kocko. Za mešanje
uporabimo mešalnik z nastavkom za testo in gnetemo, dokler ne dobimo homogene
zmesi. Po želji lahko zmesi dodamo tudi čebulo ali kako drugo
zelenjavo. Na pomokani delovni površini iz zmesi oblikujemo majhne
kroglice/polpete. Te nato ocvremo na kokosovi masti. Postrežemo ohlajene, z
vegansko majonezo.
Živjo,
ReplyDeletezanima me, kaj je to sejtanov haše in kje se da dobiti. Sem mislila namreč, da sejtan pride samo v eni obliki - torej v tisti spužvasti. :D
Lp
Zdravo, najde se ga tudi pod imenom 'drobljenec' - gre za mleti sejtan (gre tudi doma z multipraktikom, sicer ga pa naj bi držali v Mercatorju ipd.) :).
ReplyDelete