Potrebujemo:
- 1 vrečko (veganske) gobove juhe v prahu (za 3-4 krožnike juhe)
- 300 g riža
- 800 ml vode (približno)
- 250 g svežih gobic (npr. šampinjonov)
- 400 g kuhane čičerike
- 100 g čebule
- olje, peteršilj, poper, sol
Priprava:
Sesekljano čebulo prepražimo na olju, dodamo na rezine narezane gobice in riž.
V vodi razmešamo juho iz vrečke in zalijemo riž. Med kuhanjem mešamo; dodamo poper, peteršilj in sol (po okusu), po potrebi dodamo še malo vode.
Proti koncu kuhanja vmešamo še čičeriko.
Serviramo s solato in sojinimi polpeti.
kje se dobi vegansko gobovo juho?
ReplyDeletenpr. tu: http://www.ekooaza.si/juhe-jusne-kocke/gobova-juha-z-misom-naturgreen-40g
DeleteTale je tudi veganska:
Deletehttp://shop.schneekoppe.de/product_info.php/info/p144_SCHNEEKOPPE-Waldpilz-Cremesuppe-60g.html
^Schneekoppe (ki je tudi brez glutena, torej primerna za tiste s celiakijo) se dobi npr. v Tušu.
DeleteSicer pa imajo v Hoferju tudi eno vegansko gobovo (brez ojačevalcev okusa, barvil in konzervansov, ne pa tudi brez glutena): Steinpilzcreme Suppe. Za lažjo prepoznavnost:
http://shrani.si/f/5/ip/4EDgKtfY/img0172.jpg
Veganska je tudi Zonnentorjeva, ampak je še nisem zasledila pri nas (možno, da jo imajo v kateri izmed trgovin v večjih krajih po Sloveniji):
http://www.rezeptefuchs.de/vegane_produkte/Sonnentor_Steinpilz_Dinkelcreme_Suppe_2735
super, hvala :)
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete