Za približno 15 palačink potrebujemo:
• za testo
- 3 skodelice moke
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- 1 čajno žličko olivnega olja
- 3 čajne žličke chia semen
- 1/2 skodelice vode
- 3 dcl (približno) gazirane mineralne vode
• za nadev in oblogo
- 250 ml riževe (ali ovsene ali sojine) smetane
- 2 skodelici češenj (najboljše so domače)
- 2 skodelici jagod (najboljše so domače)
- 1 čajno žličko agar agarja v prahu
- 1 skodelico vode
- 2 čajno žličko sladkorja (ali agavinega sirupa ali
stevie)
Priprava:
• Chia semena namočimo za 20 minut v polovici
skodelice vode. Vmes večkrat premešamo, da se na vrhu ne ustvari trda, suha
plast.
• Pecilni prašek zmešamo z moko, dodamo chia semena, olje in med mešanjem
dodajamo gazirano mineralno vodo (po občutku). Zmes mora biti ravno prav gosta.
Palačinke spečemo na močnem ognju.
• Nadev: na ognju segrejemo pol skodelice vode,
ki smo ji primešali agar agar. Ne sme zavreti. Smetano, narezane jagode in
raztopino agar agarja nato zmešamo in damo v zamrzovalnik za čas dokler
pripravimo češnjevo oblogo. Bistveno je, da se nadev strdi.
• Obloga: v ponev stresemo sladkor, dodamo pol skodelice
vode in mešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo češnje in pokuhamo, da se omaka
zgosti.
• Palačinke nadevamo z jagodami, jih zložimo ali zvijemo po
želji in na obložimo z omako iz češenj.
• Namesto s češjami lahko po želji palačinke prelijemo s stopljeno vegansko črno čokolado in zraven postrežemo s kokosovim
mlekom.
No comments:
Post a Comment