Potrebujemo:
- 3 žlice prosene kaše
- 3 dl riževega ali sojinega mleka (lahko vanilijevega)
- cimet, vanilija, ingver v prahu (po okusu)
- žličko mletih lanenih semen
- sadje (jabolko / banana / jagodičevje / suhe slive)
Priprava:
Proseno kašo speremo na cedilu pod tekočo vodo in skuhamo po navodilih (navadno 5-10 minut) v mleku, kateremu smo dodali začimbe (v primeru, ko za sadje uporabimo suhe slive, dodamo tudi te).
V kuhano proseno kašo vmešamo rezine jabolk (in lanena semena) in pustimo nekaj minut, da se jabolka rahlo zmehčajo, semena pa napnejo. Če uporabimo drugo sadje, lahko proseno kašo serviramo takoj. Na zgornji sliki je kaša z malinami, na spodnji pa z jabolki in cimetom.
- 3 žlice prosene kaše
- 3 dl riževega ali sojinega mleka (lahko vanilijevega)
- cimet, vanilija, ingver v prahu (po okusu)
- žličko mletih lanenih semen
- sadje (jabolko / banana / jagodičevje / suhe slive)
Priprava:
Proseno kašo speremo na cedilu pod tekočo vodo in skuhamo po navodilih (navadno 5-10 minut) v mleku, kateremu smo dodali začimbe (v primeru, ko za sadje uporabimo suhe slive, dodamo tudi te).
V kuhano proseno kašo vmešamo rezine jabolk (in lanena semena) in pustimo nekaj minut, da se jabolka rahlo zmehčajo, semena pa napnejo. Če uporabimo drugo sadje, lahko proseno kašo serviramo takoj. Na zgornji sliki je kaša z malinami, na spodnji pa z jabolki in cimetom.
No comments:
Post a Comment