Za 4 osebe potrebujemo:
- 1 liter kuhanega belega fižola
- 1 ali 2 čebuli
- 1 velik korenček
- 1 rdečo ali rumeno papriko
- ¼ gomolja zelene
- 1 ali 2 stroka česna
- olivno olje
- 2 dcl vode
- 1 žlico paprike v prahu
- 4 žlice paradižnikove mezge (najbolje domače)
- sol
Priprava:
• Fižol čez noč namočimo in ga nato kuhamo približno
eno uro, pri tem ga večkrat pomešamo in po potrebi dolivamo vodo. Solimo ga, ko je že kuhan in pustimo vreti še 5 minut.
• Dobro sesekljano čebulo prepražimo na olivnem
olju, dodamo naribano oziroma na drobno narezano zelenjavo. Dodamo rdečo
papriko v prahu, strt česen, posolimo in popražimo. Nato dodamo mezgo, skuhan
fižol in vse skupaj zalijemo z 2 dcl vode (ali zelenjavne juhe). Kuhamo
približno 15-30 minut (odvisno od željene gostote, fižol namreč s časom jed
zgosti).
• Postrežemo na primer z veganskimi hrenovkami v testu.
No comments:
Post a Comment