Sunday, June 24, 2012

Fižolov golaž


Za 4 osebe potrebujemo:
- 1 liter kuhanega belega fižola
- 1 ali 2 čebuli
- 1 velik korenček
- 1 rdečo ali rumeno papriko
- ¼ gomolja zelene
- 1 ali 2 stroka česna
- olivno olje
- 2 dcl vode
- 1 žlico paprike v prahu
- 4 žlice paradižnikove mezge (najbolje domače)
- sol

Priprava:
• Fižol čez noč namočimo in ga nato kuhamo približno eno uro, pri tem ga večkrat pomešamo in po potrebi dolivamo vodo. Solimo ga, ko je že kuhan in pustimo vreti še 5 minut.
• Dobro sesekljano čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo naribano oziroma na drobno narezano zelenjavo. Dodamo rdečo papriko v prahu, strt česen, posolimo in popražimo. Nato dodamo mezgo, skuhan fižol in vse skupaj zalijemo z 2 dcl vode (ali zelenjavne juhe). Kuhamo približno 15-30 minut (odvisno od željene gostote, fižol namreč s časom jed zgosti). 
• Postrežemo na primer z veganskimi hrenovkami v testu.

No comments:

Post a Comment