Zmes za puding lahko na osnovi koruznega škroba pripravimo tudi sami, lahko pa uporabimo kar kupljen puding v prahu (prepričamo se le, da med sestavinami ni mlečnih derivatov). Potrebujemo torej:
- 1 zavitek praška za puding (npr. vanilija ali čokolada)
- pol litra rastlinskega mleka po izbiri
- če uporabljamo rastlinsko mleko brez dodanega sladkorja, potem dodamo nekaj žlic sladkorja, v primeru recimo vanilijevega mleka pa to ni potrebno
- sadje (npr. banana, jagodičevje) - po okusu
- sadje (npr. banana, jagodičevje) - po okusu
Prašek za puding razmešamo s sedmimi žlicami mleka. Preostanek mleka zavremo, znižamo moč ognja na minimum, postopoma med mešanjem dolijemo mešanico pudinga in (med stalnim mešanjem) kuhamo nekaj minut - do zgostitve. Puding prelijemo v skodelice, omočene z vodo. Serviramo s sadjem.
No comments:
Post a Comment