Potrebujemo:
- 1 skodelico
ovsenih kosmičev
- 1 bučko
- 1 korenček
- začimbe: sol, poper, česen, peteršilj ...
- malo moke
- drobtine
- olje za cvrtje
- 1 bučko
- 1 korenček
- začimbe: sol, poper, česen, peteršilj ...
- malo moke
- drobtine
- olje za cvrtje
Priprava:
Ovsene kosmiče namočimo v toliko tople vode, da so dobro navlaženi in da se napnejo. Naribamo korenje in bučko ter sesekljamo česen in peteršilj. Vse sestavine dodamo kosmičem (ki smo jih predhodno odcedili) - če je zmes preredka, da bi iz nje oblikovali polpete, dodamo nekaj moke. Popramo in solimo po okusu. Iz pripravljene zmesi oblikujemo polpete (najlažje z vlažnimi rokami), ki jih nato povaljamo v drobtinah in jih v ponvi zlato ocvremo.
Ovsene kosmiče namočimo v toliko tople vode, da so dobro navlaženi in da se napnejo. Naribamo korenje in bučko ter sesekljamo česen in peteršilj. Vse sestavine dodamo kosmičem (ki smo jih predhodno odcedili) - če je zmes preredka, da bi iz nje oblikovali polpete, dodamo nekaj moke. Popramo in solimo po okusu. Iz pripravljene zmesi oblikujemo polpete (najlažje z vlažnimi rokami), ki jih nato povaljamo v drobtinah in jih v ponvi zlato ocvremo.
No comments:
Post a Comment