Za en srednje velik pekač potrebujemo:
• "suhe sestavine"
- 2 skodelici moke
- 2 skodelici sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 3/4 skodelice kakava v prahu
- 1 žličko pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
• "mokre sestavine"
- 1 skodelico vode
- 1 skodelico olja
• 100 g temne čokolade (po želji tudi nasekljani orehi, lešniki ...)
Priprava:
• Čokolado nasekljamo na majhne koščke.
• Pečico ogrejemo na 180°C.
• Odmerimo in posebej zmešamo suhe in mokre sestavine, nato pa oboje zmešamo med seboj.
- 2 skodelici moke
- 2 skodelici sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 3/4 skodelice kakava v prahu
- 1 žličko pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
• "mokre sestavine"
- 1 skodelico vode
- 1 skodelico olja
• 100 g temne čokolade (po želji tudi nasekljani orehi, lešniki ...)
Priprava:
• Čokolado nasekljamo na majhne koščke.
• Pečico ogrejemo na 180°C.
• Odmerimo in posebej zmešamo suhe in mokre sestavine, nato pa oboje zmešamo med seboj.
• V maso vmešamo še čokoladne koščke in jo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko.
• Pečemo 25-30 minut.
No comments:
Post a Comment