Sunday, April 22, 2012

Brownies


Za en srednje velik pekač potrebujemo:
 
• "suhe sestavine"
  - 2 skodelici moke
  - 2 skodelici sladkorja
  - 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  - 3/4 skodelice kakava v prahu
  - 1 žličko pecilnega praška
  - 1/2 žličke soli

• "mokre sestavine"
  - 1 skodelico vode
  - 1 skodelico olja

• 100 g temne čokolade (po želji tudi nasekljani orehi, lešniki ...)

Priprava:
• Čokolado nasekljamo na majhne koščke.
• Pečico ogrejemo na 180°C.
• Odmerimo in posebej zmešamo suhe in mokre sestavine, nato pa oboje zmešamo med seboj. 
• V maso vmešamo še čokoladne koščke in jo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. 
• Pečemo 25-30 minut.

No comments:

Post a Comment