Potrebujemo:
- 1 skodelico datljev
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- pol skodelice mandljev
- 1 skodelico kokosove moke
- pol skodelice rozin
- 1 žlico lanenih semen
- javorjev sirup
- riževo mleko z lešniki (ali drugo rastlinsko mleko)
Priprava:
Datlje in rozine operemo in jih namakamo približno pol ure, nato vodo odlijemo. Vse oreščke zmeljemo, datlje in rozine pa zmešamo z mešalnikom. S paličnim mešalnikom zdrobimo žlico lanenih semen z nekaj žlicami rastlinskega mleka, nato dodamo še približno 50 ml javorjevega sirupa (lahko tudi manj, saj so že datlji in rozine sladki).
Vse sestavine zgnetemo v gladko maso, iz katere oblikujemo kroglice, ki jih nato nežno povaljamo v kokosovi moki. Preden postrežemo, lahko kroglice položimo za kratek čas v hladilnik.
No comments:
Post a Comment