Sunday, April 8, 2012

Pečen por z rižem


Potrebujemo:
- 1 skodelico riža
- 1 velik por
- 1 žlico kokosove maščobe ali olja
- tofu ali topljiv veganski sir
- peteršilj
- začimbe: sol, muškatni orešček, poper, mleto rdečo papriko

Priprava:
Por na obeh straneh obrežemo, ga po dolgem prerežemo do polovice, ločimo liste in jih temeljito speremo. V segreto ponev dodamo olje ali kokosovo maščobo in por, ki ga začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter dušimo približno 2 minuti. Dolijemo 1 dcl vode in kuhamo še 5 min. Nato por položimo v naoljen pekač, ga potresemo z nasekljanim peteršiljem in prekrijemo z veganskim sirom ali tofujem ter popečemo v pečici (180ºC, približno 10 min). V tem času skuhamo riž po navodilu. Pečen por posujemo z mleto rdečo papriko in postrežemo z rižem.

No comments:

Post a Comment