Tuesday, April 3, 2012

Veganska makova potica z brusnicami



Za testo potrebujemo:
- 600 g moke
- ½ čajne žličke soli
- naribano lupinica dveh limon (nevoskanih, neškropljenih)
- 2 dcl riževega mleka
- 1½ dcl javorjevega ali agavinega sirupa
- 100 g margarine
- 1 zavojček kvasa v prahu (8-10 g)

Za nadev potrebujemo:
- 3 dcl riževega mleka
- 200 g mletega maka
- 40 g rozin
- 100 g suhih brusnic
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja (ali vanilije v prahu)
- 5 jedilnih žlic javorjevega ali agavinega sirupa

Priprava:
Pričnemo s testom.
• Moko zmešamo s soljo in limonino lupinico.
• Mleko, javorjev sirup in margarino v kozici segrejemo na približno 40°C, pustimo, da se margarina raztopi, nato pa vsebino kozice polijemo po kvasu in pustimo vzhajati 15 minut. 
• Dobljeno mešanico dodamo moki in zamesimo testo.
Za nadev
Mleko zavremo, vanj vmešamo preostale sestavine in še enkrat segrejemo do vrenja. 
Potem
• Testo na ustrezni površini (npr. pomokanem prtu za peko) razvaljamo, namažemo z nadevom in zvijemo. Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj položimo zvitke. 
• Pekač postavimo v hladno pečico, ki jo nastavimo na 35°C. Pustimo, da potica vzhaja. 
• Čez 30-40 minut zvišamo temperaturo na 165°C in pečemo približno 60 minut.
 

No comments:

Post a Comment