Potrebujemo:
- zavoj riževega papirja (cca 20 listov)
- snopič riževih rezancev (cca 50 g)
- 200 g sejtana
- 1 papriko
- zvrhano skodelico na trakce narezanega kitajskega zelja ali ohrovta
- zvrhano skodelico listov sveže špinače
- svetlo sojino omako
- kanček olja
Priprava:
Sejtan narežemo na trakce in ga popečemo v ponvi na kančku olja. Hkrati po navodilih pripravimo riževe rezance.
Za rižev papir potrebujemo večjo ponev z vročo vodo (tik pod vreliščem) in kuhinjsko krpo na trdi podlagi. List riževega papirja za 10-15 sekund potopimo v vročo vodo (sledimo navodilom na embalaži), nato ga razgrnemo na kuhinjski krpi. Na sredino papirja položimo par lističev špinače, malo riževih rezancev, trakec ali dva sejtana, nekaj ohrovta oz. kitajskega zelja in trakec paprike. Papir najprej zapognemo preko polnila na primer z leve strani, nato spodaj in zgoraj, nazadnje pa zavitek čim tesneje ovijemo v preostali del papirja. Spomladanski zavitek naj bo velik za približno 3 grižljaje. Postrežemo s svetlo sojino omako za pomakanje, alternativno pa lahko s sojino omako začinimo že sejtan.
No comments:
Post a Comment