Potrebujemo:
- 4 skodelice kuhanega adzuki
fižola
- 1 veliko čebulo, narezano na
koščke
- 2 žlici rastlinskega olja
- 5 sesekljanih strokov česna
- 1 manjši korenček, narezan
na majhne kocke
- 1 žlico navadne moke
- ½ skodelice svežega paradižnika,
narezanega na kocke, ali paradižnikove mezge
- 2 žlici mlete sladke paprike
- sesekljan pekoči feferon (po
želji)
- ½ skodelice sesekljanega
peteršilja
- okrog 6 skodelic doma
pripravljene ali kupljene veganske jušne osnove
- sol
Priprava:
Na šibkem ognju počasi
pražimo čebulo, da karamelizira (porjavi).
Dodamo korenček, česen,
mleto papriko, feferon in moko. Dobro premešamo, da se moka vpije v ostale
sestavine.
Dodamo paradižnik,
peteršilj, jušno osnovo ter sol po okusu. Kuhamo pokrito na šibkem ognju okrog
20 minut, občasno premešamo in po potrebi sproti dodamo tekočine.
Serviramo s polento.
No comments:
Post a Comment