Saturday, April 14, 2012

Pasulj z adzuki fižolom



Potrebujemo:
- 4 skodelice kuhanega adzuki fižola
- 1 veliko čebulo, narezano na koščke
- 2 žlici rastlinskega olja
- 5 sesekljanih strokov česna
- 1 manjši korenček, narezan na majhne kocke
- 1 žlico navadne moke
- ½ skodelice svežega paradižnika, narezanega na kocke, ali paradižnikove mezge
- 2 žlici mlete sladke paprike
- sesekljan pekoči feferon (po želji)
- ½ skodelice sesekljanega peteršilja
- okrog 6 skodelic doma pripravljene ali kupljene veganske jušne osnove
- sol

Priprava:
Na šibkem ognju počasi pražimo čebulo, da karamelizira (porjavi).
Dodamo korenček, česen, mleto papriko, feferon in moko. Dobro premešamo, da se moka vpije v ostale sestavine.
Dodamo paradižnik, peteršilj, jušno osnovo ter sol po okusu. Kuhamo pokrito na šibkem ognju okrog 20 minut, občasno premešamo in po potrebi sproti dodamo tekočine.
Serviramo s polento.  

No comments:

Post a Comment