Za polnilo potrebujemo:
- 200 g jajčevca, narezanega na kocke
- 250 g tempeha, narezanega na
kocke
- 1 manjšo čebulo, sesekljano
- 1 steblo zelene, narezano na rezine
- 1 čajno žličko mlete kumine
- 1 jedilno žlico kaper
- 2 jedilni žllici balzamičnega kisa
- ½ čajne žličke rdeče paprike v prahu
- 400 g paradižnikove omake
Za vrhnjo plast potrebujemo:
- 200 g moke
- 1 jedilno žlico pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 160 ml sojinega mleka
- 80 ml olja
Priprava:
• Na pari kuhamo jajčevec in tempeh
približno 15 min, dokler jajčevec ne postane rahlo prosojen.
• V ponvi prepražimo čebulo, nato dodamo zeleno, kumino, kapre, balzamični kis, papriko in paradižnikovo omako ter
kuhamo, dokler se zelena ne zmehča. Dodamo kuhan jajčevec in tempeh.
• Zmešamo vse sestavine za testo - testo naj bo
nekoliko grudasto in lepljivo.
• Vsebino ponve preložimo v ognjevarno
posodo in povrhu porazdelimo testo. Pečemo na 220ºC dokler testo ni zlato
zapečeno (približno 15 min).
No comments:
Post a Comment