Wednesday, April 11, 2012

Pita z jajčevci in tempehom



Za polnilo potrebujemo:
- 200 g jajčevca, narezanega na kocke
- 250 g tempeha, narezanega na kocke
- 1 manjšo čebulo, sesekljano
- 1 steblo zelene, narezano na rezine
- 1 čajno žličko mlete kumine 
- 1 jedilno žlico kaper
- 2 jedilni žllici balzamičnega kisa
½ čajne žličke rdeče paprike v prahu
- 400 g paradižnikove omake

Za vrhnjo plast potrebujemo:
- 200 g moke
- 1 jedilno žlico pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 160 ml sojinega mleka
- 80 ml olja

Priprava:
• Na pari kuhamo jajčevec in tempeh približno 15 min, dokler jajčevec ne postane rahlo prosojen.
• V ponvi prepražimo čebulo, nato dodamo zeleno, kumino, kapre, balzamični kis, papriko in paradižnikovo omako ter kuhamo, dokler se zelena ne zmehča. Dodamo kuhan jajčevec in tempeh.
Zmešamo vse sestavine za testo - testo naj bo nekoliko grudasto in lepljivo. 
• Vsebino ponve preložimo v ognjevarno posodo in povrhu porazdelimo testo. Pečemo na 220ºC dokler testo ni zlato zapečeno (približno 15 min).

No comments:

Post a Comment