Potebujemo:
- 190 g bele moke
- 60 g polnozrnate moke
- 1 jedilno žlico pecilnega praška
-
½
čajne žličke soli
- 1 čajno žličko cimeta v prahu
- ½ čajne žličke ingverja v prahu
- 2 jedilni žlici zmletih lanenih semen
- 6 jedilnih žlic vode
- 125 ml soka (npr. jabolčnega ali bezgovega)
- 80 ml olja
- 100 g sladkorja
- 1 čajno žličko ekstrakta vanilije (ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja)
- 1 veliko jabolko (npr. Kiku), olupljeno, izkoščičeno in narezano
na majhne kocke
- 100 g lešnikov (sesekljanih na ne premajhne koščke - npr. na
četrtine)
Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C in pripravimo pekač. Suhe
sestavine (moko, pecilni prašek, sol, cimet in ingver) z žlico dobro premešamo v večji posodi. V drugi, visoki posodi zmešamo lan in
vodo, da se mešanica zgosti (lahko uporabimo nezmleta semena in jih mešamo s paličnim mešalnikom). Nato dodamo sok, olje,
sladkor in vanilijo ter vse skupaj zmešamo. Tekočo maso nato postopoma med
mešanjem vlivamo v posodo s suhimi sestavinami. Na koncu
vmešamo še lešnike in jabolko. Pečemo v manjšem pekaču približno 20 minut.
No comments:
Post a Comment