Potrebujemo:
- 250 g sejtana*- sojino omako
- skodelico vode
- 2 skodelici moke
- sol
- 1 čajno žličko kurkume
- rastlinsko olje
Priprava:
Sejtan narežemo na rezine in ga pokapljamo s sojino omako. Eno skodelico moke
in sol zmešamo z vodo. V drugi posodi zmešamo skodelico moke s kurkumo in malo soli. Sejtan najprej namočimo v tekočo zmes, nato pa v suho. Na segretem
olju ga popečemo z obeh strani. S papirnato brisačo odstranimo
odvečno maščobo.
Sejtan lahko
postrežemo na primer s kuhanim rižem, kateremu čisto na koncu primešamo lanena semena, ali
pa s praženim krompirjem s čebulo.
*Sejtan lahko pripravimo tudi sami:
Skodelico
glutena zmešamo z vodo in začimbami (sol, česen, poper, bazilika...). Masa ne
sme biti pretrda in ne premehka.
Dobljeno maso oblikujemo v manjše štručke in jih kuhamo v vodi, kateri
smo predhodno dodali 3 žlice sojine omake, približno eno uro. Kuhan sejtan
vzamemo iz vode in ga postavimo v hladilnik, kjer lahko ostane vsaj 1 teden.
No comments:
Post a Comment