Thursday, April 26, 2012

Sejtan po pariško


  
Potrebujemo: 
- 250 g sejtana*
- sojino omako
- skodelico vode
- 2 skodelici moke
- sol
- 1 čajno žličko kurkume
- rastlinsko olje

Priprava: 
Sejtan narežemo na rezine in ga pokapljamo s sojino omako. Eno skodelico moke in sol zmešamo z vodo. V drugi posodi zmešamo skodelico moke s kurkumo in malo soli. Sejtan najprej namočimo v tekočo zmes, nato pa v suho. Na segretem olju ga popečemo z obeh strani. S papirnato brisačo odstranimo odvečno maščobo.
Sejtan lahko postrežemo na primer s kuhanim rižem, kateremu čisto na koncu primešamo lanena semena, ali pa s praženim krompirjem s čebulo.
*Sejtan lahko pripravimo tudi sami:  
Skodelico glutena zmešamo z vodo in začimbami (sol, česen, poper, bazilika...). Masa ne sme biti pretrda in ne premehka.  Dobljeno maso oblikujemo v manjše štručke in jih kuhamo v vodi, kateri smo predhodno dodali 3 žlice sojine omake, približno eno uro. Kuhan sejtan vzamemo iz vode in ga postavimo v hladilnik, kjer lahko ostane vsaj 1 teden.

No comments:

Post a Comment