Monday, August 27, 2012

Košarice z lečinim nadevom



Potrebujemo:
- zavitek veganskega listnatega testa
- 250 g rdeče leče
- česen
- svež peteršilj
- veganski sir (npr. Cheezly)
- riževo smetano
- sol, poper
- mleto paprika za posip
- zelenjavo po želji (na primer bučke)

Priprava:
• Nadev. Lečo stresemo v pol litra mrzle vode, zavremo in kuhamo 10-15 minut. Ko se kuhana leča ohladi, primešamo sol in poper po okusu, nasekljan peteršilj in riževo smetano.
• Košarice. Testo razvaljamo in z okroglim modelčkom za piškote (če ga nimamo, si lahko pomagamo s kozarcem) izrežemo krogce. Pekač premažemo z oljem (ali nanj položimo papir za peko) in nanj nalagamo stolpiče, ki jih sestavljajo trije obročki testa: spodnja obročka premažemo z  oljem, zgornjega pa pustimo nenamazanega. V sredino vsakega stolpiča na rahlo pritisnemo s palcem, da nastane vdobinica.
• V košarice položimo po želji položimo košček izbrane zelenjave, nato jih napolnimo z nadevom in posujemo z naribanim topljivim veganskim sirom. Alternativno lahko izbrano zelenjavo posebej zmešamo s paličnim mešalnikom in žličko dobljene zmesi položimo čez lečino polnilo. Pečemo 20 minut na 220ºC. Košarice serviramo posute z mleto papriko.

2 comments:

  1. Kje kupite vegansko listnato testo oz. katerega uporabljate?

    ReplyDelete
  2. Veliko vrst zamrznjenega listnatega testa je veganskega, vključno s tistim lastne trgovinske znamke. Pred nakupom je potrebno preveriti seznam sestavin, da se prepričamo, da ne vsebuje mlečnih izdelkov ali jajc (najbolje je to storiti vsakič, saj se lahko zgodi, da pekarna, ki izdeluje testo, spremeni recept izdelave.)
    Tu je en primer testa brez mleka in jajc: http://www.pekarna-pecjak.si/node/56

    ReplyDelete