Thursday, August 16, 2012

Veganska pizza, drugič


Recept za klasično vegansko pizzo smo predstavili že aprila, tukaj pa je še ena različica - to je bilo mogoče poskusiti na Veganski večerjici v Kopru, 26. 7. 2012.

Potrebujemo:
• za testo 
- 400 g moke 
- 20 g kvasa 
- 2,5 dcl mlačne vode 
- 1 čajno žličko sladkorja
- 1 čajno žličko soli
• za nadev
- oljčno olje 
- paradižnikovo mezgo 
- origano 
- poljubno zelenjavo (bučke, koruza, gobe, jajčevci, paprika, artičoke, olive, kapre...)
- topljiv veganski sir

Priprava:
V skodelici razmešamo kvas s sladkorjem in nekaj žlicami mlačne vode, da se raztopi. Preostalo mlačno vodo solimo. Moko presejemo na delovno površino. Oblikujemo jo v kup, v sredini katerega napravimo jamico. Vanjo vlivamo soljeno mlačno vodo in mešamo. Ko moka popije vodo, prilijemo še raztopljen kvas. Z rokami testo mesimo, da postane gladko, nato ga oblikujemo v hlebček in položimo v pomokano skledo. Testo postavimo na toplo in pustimo vzhajati 30-45 minut. Nato testo ponovno pregnetemo, razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo v pomaščen pekač. Testo premažemo najprej z oljčnim oljem, nato s paradižnikovo mezgo, nazadnje ga obložimo z rezinami veganskega sira (npr. Cheezly) in zelenjavo. Po vrhu potresemo origano. Pečemo 15-20 minut na 200ºC.

No comments:

Post a Comment