Friday, August 31, 2012

Zvitki iz jajčevcev »A La Parmigiana«



Potrebujemo:
- jajčevec
- veganski sir (npr. Cheezly)
- ostro moko
- svež paradižnik
- česen
- sol, poper
- oljčno olje
- svežo baziliko
- kokosovo maslo
- pinjole (po želji)

Priprava:
Jajčevce narežemo na pol centimetra debele kolobarje, jih posolimo in pustimo stati približno 20 minut, da iz njih odteče voda. Nato jih pomokamo in ocvremo na dobro segretem kokosovem maslu. Spečene kolobarje jajčevca odložimo na papirnate brisače. Medtem pripravimo paradižnikovo omako. Na segreto olje vržemo strt česen, na koščke narezan paradižnik, solimo, popramo in dodamo baziliko. Kuhamo približno 10 minut. V vsak kolobar jajčevca položimo palčko sira, jajčevec zavijemo in prebodemo z zobotrebcem. Zvitke zložimo v pomaščen pekač in jih prelijemo s paradižnikovo omako. Pečemo 20 minut pri 200ºC.
Pečene zvitke po želji potresemo s pinjolami in na drobno narezanim preostalim sirom.

No comments:

Post a Comment