Potrebujemo:
- 200 g navadnega tofuja
- 100 g paradižnikovega koncentrata (ali 1 svež in 2 sušena paradižnika)
- pol čebule
- 1 strok česna
- pest sveže bazilike
- pest svežega origana
- pest črnih oliv
- 2 ali 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper po okusu
Priprava:
Tofu in čebulo narežemo na kose in v mešalniku zmešamo do gladkega. Dodamo liste bazilike, osmukane lističe origana, česen, paradižnik in olje ter ponovno premešamo. Ko dosežemo željeno konsistenco, solimo in popramo po okusu in dodamo olive. Sedaj mešalnik vklopimo v nekaj kratkih intervalih, da olive naseklja, jih pa ne zmelje popolnoma.
Serviramo kot pomako za svežo narezano zelenjavo ali pa kot namaz za kruh. Namazane kruhke obložimo s svežo zelenjavo (kumare, paradižnik, redkvice, čebula, rukola, paprika) in zelišči po želji.
Odličen recept! Čimprej bom naredila ta namaz, tofu je že v hladilniku.
ReplyDelete