Za 4 osebe potrebujemo:
- 2 manjši bučki (narezani na majhne koščke)
- cvetačo (količinsko enako bučkam; narezano na
cvetke)
- 1 pločevinko rdečega fižola
- 12 do 15 žlic ajdove kaše
- jušno začimbo
- peteršilj
- poper
- po želji 1 žlico žlahtnega (jedilnega) kvasa v kosmičih
- svežo ali vloženo mlado koruzo (baby corn)
- mešanico za falafel polpete
- olje za cvrtje
Priprava:
• V lonec damo cvetačo in dolijemo ravno toliko
vode, da je cvetača pokrita (raje manj; če bo potrebno, jo lahko kasneje še
dolijemo). Dodamo jušno začimbo, poper in peteršilj ter ajdovo kašo, čez nekaj
minut pa še bučke. Kuhamo, dokler ajdova kaša ni mehka; med kuhanjem naj vpije
vso tekočino. Na koncu dodamo še dobro odcejen fižol (ter kvas, če smo se ga odločili uporabiti) in premešamo.
• Falafel polpete pripravimo po navodilih na
embalaži (mešanico zmešamo z vrelo vodo, pustimo stati 15 minut, oblikujemo
polpete in jih v ponvi ocvremo; s papirnatimi servietami popivnamo odvečno
maščobo).
• Postrežemo z vloženo (ali na hitro popečeno svežo) mlado koruzo.
No comments:
Post a Comment