Za 15 - 20 palačink potrebujemo:
- 450 g moke
- 200 ml sojine smetane (lahko tudi riževe ali ovsene)
- 2 žlici sladkorja
- 1/3 čajne žličke pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/4 čajne žličke soli
- 3 dcl hladne vode
Priprava:
• Vse suhe sestavine dobro premešamo z žlico, nato dodamo sojino smetano in med stalnim mešanjem dodajamo vodo. Z mešalnikom mešamo še nekaj minut, da dobimo gladko zmes.
• Zmes za palačinke za pol ure postavimo v hladilnik. Ko jo vzamemo ven, preverimo, ali je potrebno dodati še kaj vode (zmes mora biti dovolj redka, da se v tanki plasti porazdeli po dnu ponve). Premešamo.
• Za pečenje uporabimo ponev za palačinke s prevleko proti prijemanju. Segrejemo jo in vanjo vlijemo zajemalko zmesi za palačinke. Ponev nekoliko nagnemo, da se masa razleze do roba, nato spreminjamo nagib, da masa pokrije celotno dno ponve. Pečemo približno minuto na visoki temperaturi (nastavitev cca 7/9), ko robovi palačinke začno odstopati od ponve, pa palačinko z lopatico obrnemo in spečemo še na drugi strani.
• Pečene palačinke namažemo z marmelado ali namazom po želji, jih prepognemo (ali zvijemo) in serviramo s sadjem ali sirupom.
No comments:
Post a Comment