Tuesday, August 21, 2012

Čokoladna krema


Potrebujemo: 
- 400 g kremnega ("silken") tofuja
(na slovenskem tržišču so na voljo Taifun, Clearspring in drugi)
- 200g temne veganske čokolade
- 1 pomarančo
- 1/2 čajne žličke cimeta
- zdrobljena kakavova zrna ali čokoladne ostružke za dekoracijo

Priprava:
• Iz pomaranče iztisnemo sok in ga precedimo.
• Čokolado razlomimo na koščke in jo med stalnim mešanjem stopimo na pari (uporabimo bain-marie: kozico približno do tretjine napolnimo z vodo in vanjo postavimo manjšo posodico, ki naj se ne dotika dna kozice. Segrevamo na nizki temperaturi, da se ustvarja para, a voda ne vre.) V stopljeno čokolado umešamo cimet.
• Tofu zmešamo s pomarančnim sokom, nato dodamo stopljeno čokolado. Z metlico ali mešalnikom mešamo 2 minuti, da dobimo gladko, rahlo kremo.
• Kremo za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se strdi. Serviramo posuto z zdrobljenimi kakavovimi zrni ali čokoladnimi ostružki.


2 comments: