Potrebujemo:
za testo
- 1 dcl rastlinskega mleka
- vrečko suhega kvasa
- 250 g presejane moke
- pol čajne žličke soli
- bio limonino lupinico
- 40 g sladkorja
- 0,5 dcl ovsene ali riževe smetane
- 0,5 dcl oljčnega olja
za nadev
- 200 g mletih orehov
- 1 dcl rastlinskega mleka
- 0,5 dcl ovsene ali riževe smetane
- 1 žlico kakava ali veganskega čokoladnega
namaza (nekateri dajo še žlico marelične marmelade)
- 0,5 dcl javorjevega sirupa ali 50 dag
sladkorja
- rum
- rozine
Priprava:
• Nadev. Orehe na hitro pokuhamo v mleku in smetani. Dodamo ostale sestavine za nadev. Če je nadev preredek, mu lahko dodamo pšenični zdrob.
• Testo. Kvas stresemo v mlačno mleko in pustimo vzhajati. Suhe sestavine zmešamo. V sredini naredimo
vdolbinico, kamor damo mokre sestavine. Dobro pregnetemo, ločimo v 2 hlebčka (za dve
potici) in razvaljamo.
• Testo namažemo z nadevom in zavijemo (5 cm od roba testo
pustimo nenamazano, da se lepše zaključi - da nadev ne beži ven).
• Potico položimo v namaščen pekač in postavimo v pečico, segreto na 50ºC,
za pol ure, da vzhaja. Nato pečico nastavimo na 200ºC in
pečemo 20 minut. Naslednjih 10 minut temperaturo zmanjšamo na 175ºC, zadnjih
10 minut na 150ºC (peka torej traja vsega skupaj 40 minut).
No comments:
Post a Comment