Za 25 srednje velikih piškotov potrebujemo:
- 1,5 skodelice moke*
- 1/4 žličke pecilnega praška ali sode bikarbone
- ščep soli
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1/2 skodelice rastlinske margarine (npr. Alsan, Gea ali Zvijezda)
- 3 žlice zmletih lanenih semen
- 3 žlice tople vode
- 1 skodelico sesekljane temne ali jedilne veganske čokolade
Priprava:
• V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
• V lončku zmešamo lanena semena in vodo ter jih pustimo nabrekati nekaj minut.
• V večji posodi kremno umešamo sladkor s sirupom in margarino; dodamo lanena semena in premešamo.
• Postopoma med mešanjem dodajamo mokasto zmes.
• Nazadnje vmešamo drobno sesekljane koščke čokolade (če želimo, lahko polovico čokolade nadomestimo s sesekljanimi oreški, na primer lešniki).
• Oblikujemo piškote in jih na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pečemo 20-23 minut v pečici, ogreti na 150°C.
* 1 skodelica = 240 ml
No comments:
Post a Comment