Friday, May 4, 2012

Lečina štruca z zelenjavo in lešniki


Potrebujemo:
- 1 zavitek (450g) zamrznjene "pomladne zelenjave"
- 4 stroke česna
- ½ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenega origana
- ½ žličke posušenega šetraja
- olivno olje, sol
- 120g zelene leče
- 1 lovorov list
- 140g tofuja (od tega 40g prekajenega ali po želji)
- 1 žlico sojine omake
- 100g mletih lešnikov
- 150-160g pirine moke

Priprava:
• Lečo skuhamo v vodi skupaj z lovorovim listom. Odcedimo in odstranimo lovorov list.
• Zamrznjeno pomladno zelenjavo Natureta naložimo na pekač obložen s papirjem za peko, posujemo z začimbami (timijanom, origanom in šetrajem), dodamo olupljen česen, solimo in polijemo z oljem. 
• Pekač postavimo v pečico ogreto na 180°C in pečemo 30 minut.
• Kuhano lečo in pečeno pomladno zelenjavo damo v veliko skledo, dodamo nadrobljen tofu, sojino omako in sol ter vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. 
• Primešamo še mlete lešnike in pirino moko. Dobro pregnetemo v testo, ki ga oblikujemo v štruco. 
• Zmočimo kuhinjsko krpo, jo posujemo z eno žlico mletih lešnikov, vanjo zavijemo štruco in kuhamo 1 uro v slanem kropu na majhnem ognju.

Recept je privzet po Naturetinem, vendar brez obloge.

No comments:

Post a Comment