Potrebujemo:
- ohrovtove liste
- zelenjavo po izbiri (korenček, papriko, kitajsko zelje, bučke ...)
- riževe rezance (ena pest zadošča za 3-4 zavitke)
- čebulo
- zelenjavo po izbiri (korenček, papriko, kitajsko zelje, bučke ...)
- riževe rezance (ena pest zadošča za 3-4 zavitke)
- čebulo
- sol ali sojino omako
- kanček rastlinskega olja
- kanček rastlinskega olja
- sojino smetano (lahko tudi riževo, proseno, ...)
Priprava:
• Ohrovtove liste omehčamo na pari ali tako, da jih za minuto potopimo v vrelo vodo.
Priprava:
• Ohrovtove liste omehčamo na pari ali tako, da jih za minuto potopimo v vrelo vodo.
• Riževe rezance pripravimo po navodilih proizvajalca.
• Na koščke narezano čebulo prepražimo na kančku olja, nato pa dodamo zelenjavo po izbiri.
• Zelenjavi dodamo riževe rezance, sol ali sojino omako in premešamo.
• Na omehčane liste ohrovta naložimo zelenjavo z riževimi rezanci in jih zvijemo.
• Zavitke serviramo prelite s sojino smetano.
No comments:
Post a Comment