Za 50-60 kock potrebujemo:
-za biskvit:
• 400 g moke (presejane; lahko kombiniramo s
pirino moko)
• vrečko pecilnega praška
• 70 g margarine ali oljčnega olja
• 160 g sladkorja demerara (prepričamo se, da je veganski)
• 4 dcl ovsene ali sojine smetane
-za obliv:
• 3 dcl jabolčnega soka
• 350 g temne čokolade
• 150 g margarine
• kokosovo moko
Priprava:
• Sestavine za biskvit zmešamo, da dobimo gladko
zmes. Maso prelijemo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 30 minut pri 180ºC.
• Ko se biskvit ohladi, ga razrežemo na
kocke.
• Margarino in čokolado stopimo na vodni pari (bain-marie).
• Biskvitne kocke najprej pokapamo z
jabolčnim sokom (ne vseh naenkrat, ker lahko med čakanjem na oblivanje s
čokolado razpadejo), nato pomočimo v čokolado in nazadnje povaljamo v kokosovi
moki.
No comments:
Post a Comment