Potrebujemo:
- za testo:
• 400 g moke
(polnozrnate, ajdove, bele, ali kombinacijo teh treh)
• 1 žličko kurkume
• sol
- za špinačni nadev:
• 2 skodelici zamrznjene špinače
• pol skodelice tofuja,
• česen, sol, oljčno olje
• pol skodelice tofuja,
• česen, sol, oljčno olje
- za nadev z gobicami:
• skodelico gob (lahko tudi suhe, ki jih namakamo vsaj 1 uro),
• pol skodelice tofuja,
• česen, sol, poper, oljčno olje
• pol skodelice tofuja,
• česen, sol, poper, oljčno olje
- za nadev z orehi:
• skodelico orehov
• pol skodelice tofuja,
• sol, muškatni orešček.
• pol skodelice tofuja,
• sol, muškatni orešček.
Priprava:
- Moko presujemo v večjo posodo in v sredini kupčka z roko naredimo vdolbinico. Dodamo kurkumo, sol in vodo (kolikor je
je potrebno, da dobimo gnetljivo zmes). Vse dobro pregentemo, oblikujemo gladek
hlebček, zavijemo v folijo in damo počivati v hladilnik vsaj za pol ure.
- Za špinačni nadev: na olju na hitro popražimo česen in špinačo. Dodamo tofu in zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Za nadev z gobicami: gobice popražimo na olju in česnu. Dodamo tofu in zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Za nadev z orehi: vse sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Testo prerežemo na pol in oba dela razvaljamo zelo na tanko – najbolje na silikonski podlagi. Po eni plasti testa razporedimo nadev in pokrijemo z drugo plastjo testa. Nato s
kozarcem (če nimamo modelčkov za raviole) oblikujemo raviole, ki jih na robu
zatisnemo z vilicami.
- Kuhamo v slanem kropu 5-7 minut
(odvisno od velikosti raviolov).
Postrežemo na primer s paradižnikovo omako.
Postrežemo na primer s paradižnikovo omako.
No comments:
Post a Comment