Sunday, May 20, 2012

Trio raviolov


Potrebujemo:
- za testo:
       • 400 g moke (polnozrnate, ajdove, bele, ali kombinacijo teh treh)
       • 1 žličko kurkume
       •  sol
- za špinačni nadev: 
       • 2 skodelici zamrznjene špinače
       • pol skodelice tofuja, 
       • česen, sol, oljčno olje
- za nadev z gobicami:
       • skodelico gob (lahko tudi suhe, ki jih namakamo vsaj 1 uro), 
       • pol skodelice tofuja,
       • česen, sol, poper, oljčno olje
- za nadev z orehi: 
       • skodelico orehov
       • pol skodelice tofuja,
       • sol, muškatni orešček.

Priprava:
- Moko presujemo v večjo posodo in v sredini kupčka z roko naredimo vdolbinico. Dodamo kurkumo, sol in vodo (kolikor je je potrebno, da dobimo gnetljivo zmes). Vse dobro pregentemo, oblikujemo gladek hlebček, zavijemo v folijo in damo počivati v hladilnik vsaj za pol ure. 
- Med tem časom pripravimo nadev po izbiri.
  • Za špinačni nadev: na olju na hitro popražimo česen in špinačo. Dodamo tofu in zmešamo s paličnim mešalnikom.
  • Za nadev z gobicami: gobice popražimo na olju in česnu. Dodamo tofu in zmešamo s paličnim mešalnikom.
  • Za nadev z orehi: vse sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom.

- Testo prerežemo na pol in oba dela razvaljamo zelo na tanko – najbolje na silikonski podlagi. Po eni plasti testa razporedimo nadev in pokrijemo z drugo plastjo testa. Nato s kozarcem (če nimamo modelčkov za raviole) oblikujemo raviole, ki jih na robu zatisnemo z vilicami.   
- Kuhamo v slanem kropu 5-7 minut (odvisno od velikosti raviolov).

Postrežemo na primer s paradižnikovo omako.
  

No comments:

Post a Comment