Za 2-3 omlete potrebujemo:
- 200 g tofuja
- 2 žlici čičerikine moke
- 1 žlico jedilega (žlahtnega) kvasa
- 1 žličko koruznega škroba
- 1 žličko curryja v prahu
- 1 žličko gorčice
- začimbe: sol, poper, rdeča paprika v prahu, česen v prahu, sojina omaka (po okusu)
- oljčno olje ali kokosovo maščobo za peko
- zelenjavo za nadev (npr. brokoli, gobice, paprika, paradižnik)
Priprava:
• Vse sestavine razen zelenjave in olja do gladkega zmešamo v mešalniku - po potrebi dodamo nekaj žlic vode. V namaščeno ponev čimbolj enakomerno porazdelimo del mase (1/3 - 1/2) in jo pokrito pečemo nekaj minut, nato omleto obrnemo in jo pečemo še na drugi strani.
• Medtem na koščke narežemo različno zelenjavo in jo v drugo ponvi podušimo.
• Ko je omleta pečena, na polovico naložimo nekaj žlic zelenjave, in omleto prepognemo. Ponudimo samo ali z zeleno solato.
No comments:
Post a Comment