Za 2 osebi potrebujemo:
- 1 skodelico ovsenih kosmičev
- 1 žlico lanenega semena
- 6 suhin marelic ali sliv (nežveplanih)
- 2 skodelici vode
- sveže sadje po izbiri
Priprava:
Ovsene kosmiče in suhe marelice ali slive prelijemo z vročo vodo (ni potrebno, da je vrela) in pustimo stati 10 minut. Nato dodamo lanena semena in zmešamo s paličnim mešalnikom. Potresemo s svežim sadjem (na primer jagodičevje ali narezano jabolko).
Različice:
- Ovsene kosmiče lahko prelijemo tudi s hladno vodo in pustimo stati čez noč.
- Poleg jagodičevja sta okusni kombinaciji tudi jabolko in cimet ali hruška in bučna semena.
O ovsenih kosmičih in glutenu: Oves ne vsebuje glutena, vendar so ovseni kosmiči pogosto kontaminirani z glutenom, ker so proizvedeni ali pakirani v istih obratih kot žita, ki vsebujejo gluten. Če to ali katerokoli drugo jed z ovsenimi kosmiči pripravljamo za ljudi s celiakijo, poskrbimo, da uporabimo ovsene kosmiče brez glutena.
O ovsenih kosmičih in glutenu: Oves ne vsebuje glutena, vendar so ovseni kosmiči pogosto kontaminirani z glutenom, ker so proizvedeni ali pakirani v istih obratih kot žita, ki vsebujejo gluten. Če to ali katerokoli drugo jed z ovsenimi kosmiči pripravljamo za ljudi s celiakijo, poskrbimo, da uporabimo ovsene kosmiče brez glutena.
No comments:
Post a Comment