Za 4 rezine (pekač velikosti 10x25cm) potrebujemo:
- razvaljano listnato testo
- 6 dcl sojinega mleka
- 100g koruznega škroba (gustin)
- 65g sladkorja
- 1 bio vanilijev sladkor
- 1,5 dcl sojine smetane za stepanje
- žličko kurkume
- sladkor v prahu za posip
Pripava:
- v pečici po navodilih spečemo
listnato testo (toliko testa, da lahko dvakrat prekrijemo dno pekača)
- sojino smetano stepemo po navodilih
proizvajalca
- v skodelici gladko zmešamo gustin,
1dcl hladnega sojinega mleka in nekaj žlic sladkorja
- preostalo sojino mleko zavremo,
vmešamo preostanek sladkorja, vanilijev sladkor in kurkumo. Nato ob počasnem
mešanju z mešalnikom vmešamo koruzni škrob
- na majhnem ognju mešamo toliko
časa, da se krema začne zgoščevati. Nato odstavimo.
- ko se krema malce ohladi, počasi
vmešamo nekaj žlic stepene sojine smetane
- dno pekača prekrijemo s pečenim
listnatim testom
- nato vlijemo kremo v pekač
- počakamo, da se krema ohladi (pekač
položimo v zmrzovalnik za cca. 30min)
- na koncu prekrijemo kremo s
preostalo smetano
- na vrh položimo listnato testo ter posujemo s sladkorjem
v prahu.
No comments:
Post a Comment