Thursday, March 29, 2012

Veganske kremne rezine


Za 4 rezine (pekač velikosti 10x25cm) potrebujemo:
- razvaljano listnato testo
- 6 dcl sojinega mleka
- 100g koruznega škroba (gustin)
- 65g sladkorja
- 1 bio vanilijev sladkor
- 1,5 dcl sojine smetane za stepanje
- žličko kurkume
- sladkor v prahu za posip

Pripava:
- v pečici po navodilih spečemo listnato testo (toliko testa, da lahko dvakrat prekrijemo dno pekača)
- sojino smetano stepemo po navodilih proizvajalca
- v skodelici gladko zmešamo gustin, 1dcl hladnega sojinega mleka in nekaj žlic sladkorja
- preostalo sojino mleko zavremo, vmešamo preostanek sladkorja, vanilijev sladkor in kurkumo. Nato ob počasnem mešanju z mešalnikom vmešamo koruzni škrob
- na majhnem ognju mešamo toliko časa, da se krema začne zgoščevati. Nato odstavimo.
- ko se krema malce ohladi, počasi vmešamo nekaj žlic stepene sojine smetane
- dno pekača prekrijemo s pečenim listnatim testom
- nato vlijemo kremo v pekač
- počakamo, da se krema ohladi (pekač položimo v zmrzovalnik za cca. 30min)
- na koncu prekrijemo kremo s preostalo smetano
- na vrh položimo listnato testo ter posujemo s sladkorjem v prahu.

No comments:

Post a Comment