Sunday, March 25, 2012

Quinoa in paradižnikova omaka s čičeriko



Za 2 osebi potrebujemo:
- 1 skodelico quinoe
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 1 skodelico (ali eno pločevinko) kuhane čičerike
- 1,5 skodelice (ali eno pločevinko) kuhanega paradižnika na koščkih
- 1 žlico olja
- sol
- svež peteršilj
- po želji majaron, origano, poper


Priprava:
Zrnje quinoe stresemo v posodo in speremo z vodo, ki jo nato odlijemo. Prelijemo z dvema skodelicama vrele vode (soliti ni potrebno) in na nizki temperaturi kuhamo 10-15 minut (dokler se kalček ne loči od zrna).
Medtem v drugi posodi na olju na hitro popražimo sesekljano čebulo. Dodamo nasekljan ali stisnjen česen, premešamo in dodamo še čičeriko, začimbe in paradižnik. Po želji dodamo še malo vode. Ko omaka zavre, jo odstavimo in pokrito pustimo stati do serviranja.
Servirano potresemo s svežim peteršiljem.

No comments:

Post a Comment