Sunday, March 25, 2012

Limonina tortica s pomarančo



Za modelček s premerom 11 cm potrebujemo:
- 1/2 skodelice moke
- 3-4 žlice rjavega sladkorja
- 1 žlico kokosove maščobe
- 1/2 čajne žličke koruznega škroba
- 1/3 čajne žličke sode bikarbone
- 1
/2 skodelice vode ali pomarančnega soka
- 1 limono
- 2 pomaranči
- žlico pomarančne ali goste marelične marmelade (po želji)

Priprava:
Če imamo neškropljeno in nevoskano limono, lupino naribamo, sicer pa ne. Limono ožmemo. Sok limone (in naribano lupinico), sladkor, maščobo in vodo ali pomarančni sok premešamo. V drugi posodi premešamo moko, koruzni škrob in sodo bikarbono. Med mešanjem moki dodamo mokro mešanico in z mešanjem nadaljujemo, da dobimo gladko zmes. Zlijemo jo v namaščen pekač in pečemo 20 minut na 180ºC (če pečica nima ventilatorja, pečemo na 200ºC) oziroma dokler na nožu, ki ga potisnemo v pecivo in izvlečemo, več ni opaziti tekoče mase.
Pomaranči olupimo z nožem (tako da odstranimo tudi notranjo kožico) in izrežemo segmente.
Ko se biskvit ohladi, mu odrežemo vrhnji del, da dobimo ravno površino. Nato ga natopimo s sokom, ki je iztekel ob rezanju pomaranč in po želji premažemo s pomarančno marmelado.  Okrasimo s segmenti pomaranč in pred serviranjem za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Sredino tortice lahko okrasimo še s češnjo, robido ali čim podobnim.

No comments:

Post a Comment