Za 4-5 oseb potrebujemo:
- 200 g rdeče leče
v zrnju
- 6 dcl vode
- 1,5 čajne žličke jušne
začimbe (npr. vegete natur)
- 2 korenčka,
narezana na ozke kolobarje
- lovorjev list
- 1 čajno žličko začimb
(bazilika, origano, timijan)
- 230 g
paradižnikove omake ali pelatov na koščkih
- 1 žlico kosmičev jedilnega
kvasa (nutritional yeast)
- 1 veliko čebulo,
narezano na kolobarje
- 700 g krompirja,
narezanega na kolobarje
- sol in poper
- nekaj žlic
oljčnega olja za premaz
Priprava:
• Rdečo lečo
speremo v cedilu pod tekočo vodo in jo skuhamo v vodi ter paradižnikovi omaki s
korenčkom in začimbami (15-20 minut). Odstavimo in vmešamo kvasove kosmiče.
• Pečico segrejemo
na 150° C.
• Pekač obložimo s papirjem za peko. Kot prvo plast uporabimo del leče, nato čebulne obročke in
krompir, katerega rahlo solimo in popramo. Nadaljujemo s plastmi in zaključimo
s krompirjem, ki ga nato premažemo z olivnim oljem.
• Pečemo uro in pol
oziroma dokler krompir ni pečen (preverimo z vilicami). Po slabi uri peke lahko
vrhnjo plast ponovno premažemo z oljem in nadaljujemo s peko.
No comments:
Post a Comment