Saturday, March 31, 2012

Hippie hotpot ali lečina musaka



Za 4-5 oseb potrebujemo:
- 200 g rdeče leče v zrnju
- 6 dcl vode
- 1,5 čajne žličke jušne začimbe (npr. vegete natur)
- 2 korenčka, narezana na ozke kolobarje
- lovorjev list
- 1 čajno žličko začimb (bazilika, origano, timijan)
- 230 g paradižnikove omake ali pelatov na koščkih
- 1 žlico kosmičev jedilnega kvasa (nutritional yeast)
- 1 veliko čebulo, narezano na kolobarje
- 700 g krompirja, narezanega na kolobarje
- sol in poper
- nekaj žlic oljčnega olja za premaz

Priprava:
• Rdečo lečo speremo v cedilu pod tekočo vodo in jo skuhamo v vodi ter paradižnikovi omaki s korenčkom in začimbami (15-20 minut). Odstavimo in vmešamo kvasove kosmiče.
• Pečico segrejemo na 150° C.
• Pekač obložimo s papirjem za peko. Kot prvo plast uporabimo del leče, nato čebulne obročke in krompir, katerega rahlo solimo in popramo. Nadaljujemo s plastmi in zaključimo s krompirjem, ki ga nato premažemo z olivnim oljem.
• Pečemo uro in pol oziroma dokler krompir ni pečen (preverimo z vilicami). Po slabi uri peke lahko vrhnjo plast ponovno premažemo z oljem in nadaljujemo s peko.

No comments:

Post a Comment