Friday, July 6, 2012

Veganski "mac & cheese"


Potrebujemo:
- 140 g (brezjajčnih) testenin
- 120 ml sojinega mleka
- 2 ali 3 stroke česna
- 1 žlico gorčice
- 1/2 žličke mlete rdeče paprike
- 1/2 skodelice kvasovih kosmičev (jedilni/žlahtni kvas)
- ščep soli (ali po okusu)
- 90 ml olja
- skodelico kuhane čičerike


Priprava:
• Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca in jih odcedimo.
• V blenderju do gladkega zmešamo sojino mleko, česen, gorčico, rdečo papriko, kvasove kosmiče in sol, nato postopoma dodamo še olje.
• Testenine namestimo v ognjevarno posodo, dodamo čičeriko in prelijemo z omako. Dobro premešamo.
• Pečemo 30-35 minut pri 165°C.


No comments:

Post a Comment