Monday, July 2, 2012

Pečena buča in krompir brez dodane maščobe


Potrebujemo:
- manjšo bučo (npr. hokaido ali muškatno bučo)
- krompir (približno enako količino, kot je buče, lahko tudi več)
- svež peteršilj
- 2 polovički sušenega paradižnika (po želji)
- 1 žlico mlete sladke paprike
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke sveže mletega popra
- 1 čajno žličko origana
 
Priprava: 
• Krompir olupimo, narežemo na kose in kuhamo v vreli vodi. Medtem izdolbemo, olupimo in narežemo tudi bučo, ki jo (približno 10 minut kasneje) dodamo v lonec, kjer se kuha krompir.  Ko je le-ta "skoraj kuhan", krompir in bučo dobro odcedimo in presujemo v pekač (izberemo takega, na katerega se hrana ne prijema, recimo silikonskega). 
• Sušen paradižnik poljubno drobno narežemo in ga omočimo s toplo vodo.
• Začimbe razen peteršilja premešamo in jih posujemo po krompirju in buči. Pomagamo si z lopatico in previdno premešamo, da so vsi kosi prekriti z začimbno mešanico. Potresemo s sušenim paradižnikom.
• Pečemo 25 minut na 180ºC. Vmes enkrat premešamo.
• Potresemo z nasekljanim peteršiljem. Serviramo z zeleno solato.

No comments:

Post a Comment