Wednesday, July 18, 2012

Polnjene paprike malo drugače



Za poln pekač potrebujemo:
- 12 do 14 paprik
- 2 kg krompirja
- 2 korenčka
- 2 paradižnika
- 3 čebule
- nekaj strokov česna
- jušno začimbo
- poper
- 1 dl olja
- koruzni škrob ali moko

Priprava:
• Paprike operemo, izrežemo peclje in skozi odprtino na vrhu odstranimo semena.
• Očistimo in olupimo krompir in korenček ter ju naribamo (rezilo za jabolka). Sesekljamo paradižnik, čebulo in česen.
• Čebulo s česnom in paradižnikom v ponvi na maščobi prepražimo do mehkega; dodamo krompir in začimbe ter olje in dobro premešamo. 
• Paprike nadevamo s pripravljeno maso in jih naložimo v pekač; z morebitnimi ostanki nadeva zapolnimo prazne prostore v pekaču. Zalijemo z vodo, v katero smo vmešali malo koruznega škroba ali moke (za zgostitev) in pečemo v pečici pri 180°C približno 1 uro.


No comments:

Post a Comment