Potrebujemo:
- zavoj zamrznjenega listnatega testa (prepričamo se, da je vegansko)
- polnilo po želji: temna čokolada, marmelada...
Priprava:
• Zamrznjeno testo odtalimo po navodilih na ovitku. Navadno sta v vsakem zavitku dva kosa. Oba razvaljamo, da se njuna površina vsaj potroji, ohranita pa naj pravokotno obliko.
• Za 16 majhnih rogljičkov vsak razvaljan kos testa razrežemo na četrtinke, za 8 velikih pa na polovice. Dobljene manjše pravokotnike prerežemo še po diagonali, da dobimo trikotne kose testa.
• Na dno trikotnika položimo košček veganske temne čokolade ali žlico marmelade. Nato testo zavijemo v rogljiček (začnemo pri polnilu in končamo pri vrhu trikotnika).
• Konce rogljičkov polkrožno zavijemo navznoter.
• Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pazimo, da med posameznimi rogljički pustimo dovolj prostora, saj med peko zrasejo za vsaj 50%. Pri 185ºC pečemo 12-15 minut oziroma dokler rogljički niso zlato zapečeni.
No comments:
Post a Comment