Saturday, July 28, 2012

Riž po indijsko in pikantna hrustljava čičerika



Potrebujemo:
• za riž po indijsko:
- 160 g basmati riža 
- 60 g rdeče leče 
- 30 g kokosove moke 
- 2 žlici indijskih oreščkov 
- 1 žlico suhih brusnic 
- 1 žlico rozin 
- 1 čajno žličko curryja 
- 1 čajno žličko črnega sezama 
- sol po okusu 
- 5 korenčkov (narezanih)

• za pikantno hrustljavo čičeriko:
- 1,5 čajne žličke kumine v prahu
- 0,5 čajne žličke kajenskega popra
- 1 čajno žličko paprike v prahu
- 0,5 čajne žličke sladkorja
- 0,5 čajne žličke mletega koriandra
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g čičerike
- 1 ali 2 žlici sojine omake 

Priprava:
• Riž po indijsko. Vse sestavine prelijemo z 2,5 do 3-kratnim volumnom vode in kuhamo 12-15 minut.
• Pikantna hrustljava čičerika. V skodelici zmešamo vse suhe začimbe. V ponvi segrejemo olje in dodamo odcejeno čičeriko ter jo približno 10 min mešamo na srednjem ognju, da jo delno dehidriramo (postane hrustljava, na površini nastajajo beli madeži). Dodamo mešanico začimb in vsebino ponve dobro premešamo. Nazadnje dodamo še sojino omako, premešamo in odstavimo z ognja. 
• Postrežemo s kokosovimi ostružki.

No comments:

Post a Comment