Za dve osebi
potrebujemo:
- 250 g testenin
- 1 manjšo glavo rdečega zelja
- 1 manjšo glavo rdečega zelja
- 1 srednje
veliko čebulo
- 1 strok
česna
- 1/2 dcl
rdečega vina
- 1 dcl ovsene,
sojine ali riževe smetane
- sol,
poper, in suhe začimbe po želji
- 1/2 dcl oljčnega
olja
Priprava:
• Testenine
skuhamo po navodilih proizvajalca.
• Medtem v
ponvi prepražimo čebulo, dodamo naribano zelje in še malo prepražimo.
• Dodamo
vino in ko se malce pokuha, še 1/2 dcl vode, sesekljan česen, sol, poper ter
začimbe in počasi kuhamo, da se zelje zmehča.
• Nazadnje
dodamo smetano in omako še minutko mešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
• Omako prelijemo
po kuhanih testeninah in postrežemo.
Odličen recept. Ravno danes sem se namenila pripravit kakšno jed z rdečim zeljem, ki me čaka v hladilniku par dni.
ReplyDeletep.s. v sestavinah ni navedeno rdeče zelje.
prisrčen pozdrav in hvala za koristne recepte.
Hvala za komentar in za opombo. Smo popravili.
ReplyDelete