Potrebujemo:
- 5 paprik
- 5
krompirjev (približno enake velikosti kot paprika)
- 1 žlico
sejtanovega drobljenca
- 1 žlico
naribanega veganskega sira
- sol,
poper, suhe bio začimbe po želji
- oljčno
olje
Priprava:
• Paprikam odrežemo
peclje s kapico vred in odstranimo semena.
• Surov
krompir naribamo in nekaj časa pustimo stati, da spusti tekočino, ki jo odcedimo.
(Tekočino lahko uporabimo za zgostitev zelenjavne juhe).
• Krompirju
dodamo vse ostale sestavine (sejtan, sol, sir, začimbe) in z dobljeno maso
napolnimo paprike.
• Paprike
pokrijemo s prej odrezanimi kapicami in jih položimo v namaščen pekač. Prekrijemo
z aluminijasto folijo in pečemo v predhodno ogreti pečici približno 30 min pri
180ºC.
• Ponudimo s
fižolovo, grahovo ali gobovo omako.
No comments:
Post a Comment