Sunday, October 21, 2012

Cvetačna juha



Potrebujemo:
- srednje veliko glavo cvetače
- 3 srednje velike krompirje
- oljčno olje
- 2 manjši čebuli
- 1 dcl ovsene ali sojine smetane  
- peteršilj
- sol in poper

Priprava:
• Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove.
• Čebulo sesekljamo in  prepražimo na oljčnem olju. Ko postekleni, ji dodamo cvetačo in na kocke narezan krompir in med mešanjem pražimo še nekaj minut.
• Prilijemo približno liter tople vode, solimo, popramo in ko zavre, kuhamo še približno 15 minut. Juho odstavimo, iz nje poberemo nekaj cvetov cvetače in jih damo na stran. Preostalo juho pretlačimo ali zmešamo s paličnim mešalnikom.
• Vmešamo smetano, ostale cvetove cvetače in potresemo z nasekljanim peteršiljem. 

No comments:

Post a Comment