Potrebujemo:
- srednje
veliko glavo cvetače
- 3 srednje
velike krompirje
- oljčno
olje
- 2 manjši
čebuli
- 1 dcl ovsene
ali sojine smetane
- peteršilj
- sol in
poper
Priprava:
• Cvetačo očistimo
in razdelimo na cvetove.
• Čebulo sesekljamo
in prepražimo na oljčnem olju. Ko
postekleni, ji dodamo cvetačo in na kocke narezan krompir in med mešanjem
pražimo še nekaj minut.
• Prilijemo
približno liter tople vode, solimo, popramo in ko zavre, kuhamo še približno 15
minut. Juho odstavimo, iz nje poberemo nekaj cvetov cvetače in jih damo na
stran. Preostalo juho pretlačimo ali zmešamo s paličnim mešalnikom.
• Vmešamo
smetano, ostale cvetove cvetače in potresemo z nasekljanim peteršiljem.
No comments:
Post a Comment