Potrebujemo:
- fino mleto bio
koruzno moko
- pecilni prašek
- sol
- oljčno olje
- por
- brokoli
- korenček
- paradižnik
- cvetačo
- bučke
- papriko
- česen
- kuhan fižol
- kuhano koruzo
- čili v prahu
Priprava:
• Tortilja: v koruzno
moko vmešamo pecilni prašek, sol, nekaj žlic oljčnega olja in med mešanjem
dodajamo toliko vode, da nastane zmes, po gostoti enaka tisti za palačinke. Tortilje
spečemo enako kot palačinke.
• Nadev: zelenjavo
očistimo, narežemo in prepražimo na oljčnem olju. Solimo, dodamo čili v prahu
in premešamo. Ko je zelenjava nared, dodamo kuhan fižol in koruzo.
• Tortilje napolnimo z
zelenjavo in postrežemo.
Super tortilje. Tako ni problema, da nam razpadajo, če jih delamo s koruzno moko kot testo, ki ga razvaljamo. Tam je precej problema, da ostanejo skupaj, treba je dodat malo glutenske moke. Nadev je odličen (sama zelenjava, jaz bi mogoče kakšno zelenjavo spasirala, da bi ta potem bolje povezala vso zelenjavo.
ReplyDelete