Saturday, October 27, 2012

Karamelizirane breskve z orehi



Potrebujemo:
- 1 konzervo vloženih polovičk breskev (ali srednje mehke sveže breskve)
- 2 ali 3 žlice sladkorja
- sok 1 pomaranče
- sok 1/2 limone
- 4 žlice mletih orehov
- 2 dcl sojine, riževe ali ovsene smetane
- po želji rum, veganski čokoladni preliv, veganski sladoled

Priprava:
• Orehe zmešamo z dobrega pol dcl smetane (po želji lahko dodamo kanček dobrega likerja ali ruma).
• V predhodno segreto ponev stresemo sladkor, in ga karameliziramo. Nato nanj položimo polovičke breskev z ravnim delom navzdol.
• Dolijemo nekaj žlic soka iz konzerve in sok limone.
• Ko se breskve zapečejo, jih obrnemo, v vdolbinice naložimo orehovo zmes in pustimo, da se breskve popečejo še z druge strani.
• V ponev dolijemo sok pomaranče. Ko se sok pokuha in se breskve ponovno začnejo peči, dolijemo še preostanek smetane, da se naredi gosta omaka.
• Postrežemo lahko s čokoladnim prelivom ali sladoledom.

1 comment: