Potrebujemo:
- 1 konzervo
vloženih polovičk breskev (ali srednje mehke sveže breskve)
- 2 ali 3
žlice sladkorja
- sok 1
pomaranče
- sok 1/2
limone
- 4 žlice
mletih orehov
- 2 dcl sojine,
riževe ali ovsene smetane
- po želji rum, veganski čokoladni preliv, veganski sladoled
Priprava:
• Orehe
zmešamo z dobrega pol dcl smetane (po želji lahko dodamo kanček dobrega likerja
ali ruma).
• V predhodno
segreto ponev stresemo sladkor, in ga karameliziramo. Nato nanj položimo
polovičke breskev z ravnim delom navzdol.
• Dolijemo
nekaj žlic soka iz konzerve in sok limone.
• Ko se
breskve zapečejo, jih obrnemo, v vdolbinice naložimo orehovo zmes in pustimo,
da se breskve popečejo še z druge strani.
• V ponev dolijemo
sok pomaranče. Ko se sok pokuha in se breskve ponovno začnejo peči, dolijemo še
preostanek smetane, da se naredi gosta omaka.
• Postrežemo
lahko s čokoladnim prelivom ali sladoledom.
Odlična jesenska sladica!
ReplyDelete