Za 2 osebi
potrebujemo:
- 60 g jedilne buče
- skodelico ali dve narezane cvetače
- 2 stroka česna
- 1 skodelico quinoe
- oljčno olje
- riževo moko
- kokosovo maslo
- pol čajne žličke
paprike v prahu
- sojino omako
- sol in poper
Priprava:
• Bučo očistimo in
narežemo na majhne kocke. Na oljčno olje stresemo nasekljan česen. Ko ta zadiši, mu dodamo narezano bučo.
Minutko popražimo, dodamo papriko v prahu ter sojino omako in poper po okusu. Premešamo in v
ponev stresemo še quinoo. Dolijemo 2 skodelici vode (razmerje quinoe in vode je
1:2). Občasno premešamo. Kuhamo 15 minut. Preverimo, ali je jed dovolj slana in po potrebi dosolimo.
• Postrežemo z ocvrto
cvetačo, ki jo pripravimo tako, da jo najprej 15 minut kuhamo v slanem kropu,
potem pa pomočimo v zmes riževe moke, ščepca soli in vode ter jo ocvremo v
kokosovem maslu.
Spet eden receptov s sestavinami, ki so mi zelo všeč. Treba bo nardit in okušat.
ReplyDelete