Thursday, December 20, 2012

Cimetovi rjavčki s kokosom in češnjami



Za pekač velikosti 16x22 cm potrebujemo:
- 150 g bele ali pirine moke
- 50 g kokosove moke
- 50 g suhih češenj ali višenj*
- 2 dcl + 3 žlice sojinega mleka
- 6 žlic sladkorne melase (ali 4 žlice temnega muscovado sladkorja in 4 žlice sojinega mleka)
- 3 zvrhane žlice mace v prahu
- 1 zvrhano žlico mletega cimeta
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- vsebino 1 stroka vanilije ali 1 čajno žličko vanilijeve paste ali esence

Priprava:
• Suhe češnje ali višnje nasekljamo, prelijemo s 3 žlicami sojinega mleka in pustimo stati nekaj minut. Nato dodamo melaso, maco, vanilijo in sojino mleko in s stepalnikom zmešamo v gladko zmes.
• Moko dobro premešamo s cimetom in pecilnim praškom, nato prilijemo prej pripravljeno zmes in dobro premešamo s stepalnikom.
• Dodamo namočene suhe češnje ali višnje ter kokosovo moko in maso z žlico ponovno premešamo.
• Maso predevamo v pekač** in s spatulo zgladimo površino. Pekač postavimo v pečico, segreto na 180ºC. Čez dve ali tri minute temperaturo znižamo na 165ºC in pečemo še 20 minut oziroma dokler se površine noža ali zobotrebca, ki ga zabodemo v testo in izvlečemo, več ne drži tekoča masa.
• Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na 16 ali 20 kosov. Serviramo s svežim sadjem, na primer s kivijem.

* Suhe češnje ali višnje lahko zamenjamo z brusnicami; če uporabimo sladkane brusnice, lahko v receptu zmanjšamo količino sladkorne melase.
** Pekač po potrebi namastimo, lahko pa uporabimo silikonskega ali keramičnega, ki jih ni potrebno mazati z maščobo, ali pa pekač obložimo s papirjem za peko.

No comments:

Post a Comment