Tuesday, December 11, 2012

Krompirjeva mineštra



Potrebujemo:
- 1 veliko čebulo
- 1 žlico moke
- 1 čajno žličko paradižnikove mezge
- 5 velikih krompirjev
- sol
- vegansko jušno kocko ali domačo jušno začimbo
- oljčno olje
- pest riža ali drobnih testenin
- šop peteršilja
- začimbe in dišavnice po želji

Priprava:
• Krompir olupimo, narežemo in stresemo v posodo, napolnjeno z osoljeno mrzlo vodo, ki naj sega približno 2 cm čez vrh krompirja. Kuhamo 15-20 minut.
• Medtem pripravimo prežganje: na drobno sesekljano čebulo na oljčnem olju prepražimo, da zarumeni, potem ji dodamo še moko in jo med stalnim mešanjem dobro prepražimo. Nazadnje dodamo paradižnikovo mezgo.
• Ko je krompir kuhan, prežganje dodamo v lonec h krompirju (in vodi, v kateri se je kuhal). Premešamo in dodamo sol, poljubne začimbe in dišavnice, nasekljan peteršilj ter jušno kocko. Mineštro nato pretlačimo s tlažilko za krompir, potem pa vanjo stresemo testenine ali riž in mineštro kuhamo še toliko časa, da se testenine (ali riž) zmehčajo.

No comments:

Post a Comment