Potrebujemo:
- 1 veliko čebulo
- 1 žlico moke
- 1 čajno žličko
paradižnikove mezge
- 5 velikih krompirjev
- sol
- vegansko jušno kocko
ali domačo jušno začimbo
- oljčno olje
- pest riža ali drobnih
testenin
- šop peteršilja
- začimbe in dišavnice
po želji
Priprava:
• Krompir olupimo,
narežemo in stresemo v posodo, napolnjeno z osoljeno mrzlo vodo, ki naj sega
približno 2 cm čez vrh krompirja. Kuhamo 15-20 minut.
• Medtem pripravimo prežganje:
na drobno sesekljano čebulo na oljčnem olju prepražimo, da zarumeni, potem ji
dodamo še moko in jo med stalnim mešanjem dobro prepražimo. Nazadnje dodamo paradižnikovo
mezgo.
• Ko je krompir kuhan,
prežganje dodamo v lonec h krompirju (in vodi, v kateri se je kuhal). Premešamo
in dodamo sol, poljubne začimbe in dišavnice, nasekljan peteršilj ter jušno
kocko. Mineštro nato pretlačimo s tlažilko za krompir, potem pa vanjo stresemo
testenine ali riž in mineštro kuhamo še toliko časa, da se testenine (ali riž)
zmehčajo.
No comments:
Post a Comment